کاشت ،داشت و برداشت گیاه شیرین برگ(Stevia)
دوره آموزشی کاشت، داشت و برداشت گیاه شیرین برگ ( Stevia ) |
معرفی دوره: شیرین برگ (استویا) گیاهی چند ساله، بوته ای و کوتاه قد از خانواده ( Compositae ) Asteraceae است، برگهای این گیاه حاوی مقدار زیادی ترکیبات شیرین گلیکوزیدی است که بدون کالری هستند. علاوه بر آن شامل فلاونوئیدها، استرولها، لبدانها، کلروفیل ها، تر ی ترپنوئیدها، مونو و دی ساکاریدها، اسیدهای آلی و نمکهای معدنی است. مصرف این گیاه به صورت برگ تازه، خشک و پودر شده و یا به صورت افشره ای مایع امکانپذیر است ولی از نظر علمی فقط استفاده از عصاره با خلوص بالای گیاه توصیه می شود. این گیاه قابلیت تولید بذر را دارد؛ اما تنها تعداد معدودی از آنها جوانه می زنند. با توجه به خواص ویژه گیاه شیرین برگ به دلیل وجود گلیکوزیدهایی که بیش از ۲۵۰ برابر از گلوکز شیرین تر هستند و فاقد کالری نیز می باشند و به منظور استفاده در فراورده های رژیمی و به خصوص فراوردههای مورد استفاده برای افراد دیابتی به عنوان جایگزین شیرین کننده های مصنوعی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. این موضوع فرصت خوبی برای بخش کشاورزی است تا با کشت این گیاه بتواند علاوه بر بکارگیری دانش آموختگان، از منابع طبیعی استفاده بهینه نماید. همچنین بومی نبودن این گیاه، ضرورت آموزش های لازم برای کشت، نگهداری و برداشت آن را دو چندان می نماید. |
هدف دوره: - آشنایی فراگیران با روش صحیح کاشت، داشت و برداشت گیاه شیرین برگ. |
سرفصل: کلیاتی درباره گیاه شیرین برگ
نحوه تکثیر گیاه شیرین برگ
کشت و داشت گیاه شیرین برگ
برداشت و فروش گیاه شیرین برگ
|
مدت دوره: نظری: ۱۴ ساعت عملی: ۶ ساعت جمع: ۲۰ ساعت |